Darmbacteriën

DARMBACTERIËN

In 1676 ontdekte Antonie van Leeuwenhoek met een zelfgebouwde microscoop kleine eencellige micro-organismen: bacteriën. Bacteriën zijn niet te zien, niet te horen, niet te voelen….. en toch zitten ze overal. U ademt ze in via de lucht, ze zitten op de voorwerpen om uw heen, op u voedsel en in uw lijf. In 8 uur tijd kan een bacterie bij gunstige omstandigheden 16 miljoen kopieën van zichzelf maken. Het zijn eencellige organismen. Er zijn inmiddels duizenden verschillende soorten ontdekt, en nog steeds worden nieuwe gevonden. Vroeger werden bacteriën vooral als schadelijke ziekteverwekkers gezien. Tegenwoordig weet men dat bacteriën ook veel goeds kunnen betekenen voor de gezondheid en het milieu.

In uw lichaam leven miljarden bacteriën samen: goede en slechte. De meeste daarvan bevinden zich in de darmen. Samen worden deze darmbacteriën wel de darmflora genoemd. Tegenwoordig spreekt men ook steeds vaker over de “microbiota”. Voor een goede gezondheid is het belangrijk om een juist evenwicht te houden tussen goede en slechte bacteriën in de darm. De darmflora is daarom heel belangrijk voor uw gezondheid. De darmflora helpt bij de spijsvertering, de stoelgang en speelt een rol bij het immuunsysteem.

Daarnaast produceren de bacteriën onder andere vitamines, breken schadelijke stoffen af en voorkomen de goede bacteriën dat slechte bacteriën en ziektemakers zich in uw darmen kunnen nestelen.

 

De darmflora bestaat uit wel 1000 verschillende soorten bacteriën en er worden nog steeds nieuwe ontdekt!!!

 

petri

 

Wat zijn goede en wat zijn slecht bacteriën? >