DR. MAURITS VAN DEN NIEUWBOER

Dr. Maurits van den Nieuwboer is Immunoloog en gepromoveerd op de werking en veiligheid van probiotica aan de Vrije Universiteit (VU) van Amsterdam. Naast bestuurder van Stichting Darmgezondheid werkt hij als consultant voor organisaties in de biotechnologie en health & Life Sciences.

DR. LINDA WANDERS

Dr. Linda Wanders is gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam (AMC) op het gebied van colonoscopie en IBD en werkzaam als Maag- Darm- en Leverarts in opleiding aan het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Daarnaast is zij bestuurder van Stichting Darmgezondheid.

SUZANNE BOS-HEERKENS

Suzanne Bos-Heerkens is freelance schrijver en tevens columnist/redactielid bij patiëntenorganisaties zoals Stichting Lynch Polyposis en de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging. Ze is ervaringsdeskundige en auteur van het boek ‘Buikgevoel’. Informatie over haar boek alsmede haar columns, blogs en andere verhalen zijn te vinden op http://www.buikgevoel.net/.

PROF. DR. ROBERT-JAN BRUMMER

Prof. dr. Robert-Jan Brummer is gastroenteroloog aan de Örebro Universiteit in Örebro, Zweden. Zijn onderzoek richt zich op het metabolisme & maagdarmziekten / hersendarmas en voeding. Daarnaast is hij directeur van het Nutrition-Gut-Brain Interaction Research Centre.

Jacqueline van gorp

JACQUELINE VAN GORP, MD

Jacqueline van Gorp is werkzaam als arts-assistent bij de Maag-, Darm- en Leverziekten in het Leids Universitair Medisch Centrum. Naast haar werk als arts maakt zij medisch educatieve apps. www.qordis.nl

KARINE HOENDERDOS

Karine Hoenderdos is diëtist en journalist, onder andere voor Plus Magazine, Women’s Health, Nieuws voor diëtisten en PuurGezond. Bovendien is Karine auteur van de boeken ‘PuurGezond, slank in 8 stappen’, ‘Eet meer!’ en ‘Diabetes type 2? Maak jezelf beter’.

Meer over Karine: www.scriptum-site.nl.

Maud Reijntjes

MAUD REIJNTJES

Maud Reijntjes is promovenda bij de afdeling colorectale chirurgie in het Amsterdam UMC, locatie AMC. Zij onderzoekt de therapeutische rol van blindedarmverwijdering bij colitis ulcerosa en de juiste benadering van pouch-chirurgie. Daarnaast onderzoekt zij of kijken naar kunst een betere dokter maakt.

Ilse Molendijk

DR. ILSE MOLENDIJK

Dr. Ilse Molendijk is gepromoveerd in het Leids Universitair Medisch Centrum op mesenchymale stamcellen als behandeling voor perianale fistels bij patiënten met de ziekte van Crohn. Na haar promotie is zij in opleiding gegaan tot Maag-, Darm- en Leverarts in het Leids Universitair Medisch Centrum. Haar interesse ligt bij inflammatoire darmziekten zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.

Anne Krijger

ANNE KRIJGER

Anne Krijger is zesdejaars geneeskundestudent aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie ontstond een bijzondere interesse in voeding en leefstijl in relatie tot gezondheid. Om het hiaat aan kennis in voeding en gezondheid bij geneeskundestudenten te dichten heeft zij met Stichting Student & Voeding het onderwijsprogramma Students Experienced in Lifestyle and Food (SELF) opgezet voor geneeskundestudenten in Amsterdam.

Elise Wessels

ELISE WESSELS

Elise Wessels is promovenda bij de afdeling Maag- Darm en Leverziekten in het Amsterdam UMC. Haar onderzoek richt zich op de motiliteit van de slokdarm en aandoeningen die hiermee gepaard gaan. Daarnaast is zij landelijk bestuurslid van Student & Leefstijl.

Janneke Elzinga

JANNEKE ELZINGA

Janneke Elzinga is promovenda bij de afdeling Microbiologie aan de Wageningen Universiteit. Hier doet zij onderzoek naar darmbacteriën en hun invloed op (humane) darmcellen. Ze werkt o.a. aan een experimenteel model waarbij de interactie tussen darmbacteriën en cellen bestudeerd kan worden, zonder het gebruik van proefdieren.

SANNE TEN HOORN

Sanne ten Hoorn is arts-onderzoeker in het Amsterdam UMC, locatie AMC. Haar promotieonderzoek gaat over de klinische toepassing en implementatie van moleculaire subtypes in darmkanker.

Alle teksten op deze website vallen onder de verantwoordelijkheid van een onafhankelijke deskundige redactie. De redactie ontvangt graag informatie, ideeën en adviezen. Benieuwd naar onze partners?