Probiotica producten

PROBIOTICA PRODUCTEN

Er is volop keuze uit allerlei gezonde zuiveldranken en yoghurts met probiotica. Er zijn ook probiotica als supplement te koop. Maar niet alle probiotica producten zijn van even goede kwaliteit. Let daarom op de naam van de gebruikte bacteriën op de verpakking. Kijk ook naar de claim die op de verpakking staat. Zo’n claim mag er alleen op staan als deze wetenschappelijk onderbouwd is. Bovendien moeten in een product voldoende (minimaal 1-10 miljoen per gram) levende bacteriën zitten van de goede soort. Anders is een goede werking niet verzekerd.

 

Wetenschappelijk onderzocht

Bij goede probiotica is het product zelf wetenschappelijk onderzocht. Soms is er alleen onderzoek gedaan met proefdieren of onderzoek in het laboratorium. Maar dan is het nog niet zeker of een probiotische zuiveldrank of yoghurt met die bacteriestam ook echt werkt in het menselijke lichaam. Daarom is het belangrijk om klinisch onderzoek te doen met het echte product zoals dat in de supermarkt of bij de drogist wordt verkocht. Producenten van probiotische producten die dit onderzoek hebben gedaan vermelden dit meestal op hun website.

Belangrijk is dat de naam en het nummer van de gebruikte bacteriën dezelfde is op het product in de winkel als in de klinische studie.

 

probiotisch producten

 

Hoe zit het met de gezondheidsclaims die probiotica maken >