Voeding

VOEDING

Gezond eten en drinken levert u alle voedingsstoffen die nodig zijn voor een goede darmgezondheid. Voor de spijsvertering en de darmen zijn voedingsvezels heel belangrijk. Dit zijn stoffen die in plantaardige producten (zoals groente, fruit en volkoren graanproducten) voorkomen. Denk aan de schil van een appel en de vliesjes in volkorenbrood. Vezels kunnen door het lichaam zelf niet verteerd worden. Maar ze zijn wel een belangrijke voedingsbodem voor de goede bacteriën in ons maag-darmkanaal. Dankzij de vezels worden de darmen lekker ‘aan het werk’ gezet en verloopt de stoelgang goed. Gezonde voeding is dus essentieel voor de gezondheid.

 

Gezond drinken

Ook voldoende en gezond drinken is belangrijk voor uw darmen. Dagelijks heb je minimaal 1,5 tot 2 liter vocht nodig. Dat hoeft niet allemaal water te zijn. Ook dranken als koffie, thee, bouillon, frisdrank en vruchtensap tellen mee. Drink wel zo veel mogelijk dranken zonder toegevoegde suikers. De Schijf van Vijf is een handige richtlijn voor iedereen die iets meer wil weten over gezond eten en drinken.

 

Gezond eten

Een gezond lijf én gezonde darmen, dat wil iedereen! Goede voeding en bewegen zijn belangrijk om dit te bereiken. Door gezond te eten krijgt uw lichaam energie en voedingsstoffen binnen, om optimaal te kunnen functioneren. Lichaamsbeweging zorgt voor sterke spieren en botten en houdt uw lijf en stofwisseling fit! Uw hart en bloedvaten blijven ook in goede conditie.

Hoe eet u nu gezond en voor welke producten kiest u zodat u alles binnenkrijgt wat uw lichaam nodig heeft? We zetten de belangrijkste voedingsstoffen voor u op een rij.

 

Lekkere suggesties voor gezonde recepten.