

Recept
Deze Russische bietensoep is naast een prachtige soep, ook nog een bron van voedingsstoffen. Bieten zitten boordevol voedingsstoffen, waaronder de natuurlijke mineralen fosfor, natrium, magnesium, calcium, ijzer en kalium. Daarnaast bevatten bieten ook vitamine A en D, niacine, foliumzuur en biotine.
Ingrediënten (6 personen):
– 1 ui, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 500 gram bieten, geschild en gehakt
– 1 grote fris-zure appel, geschild en gehakt
– 2 stengels bleekselderij, gehakt
– 1 rode paprika, gehakt
– 125 gram champignons, gehakt
– 1 eetlepel olijfolie
– 1,8 liter rundvleesbouillon
– 2 theelepels komijnzaad
– snuf gedroogde tijm
– 1 groot laurierblad
– 2 eetlepels balsamicoazijn
– zout en peper
Ter garnering:
– 2 dl zure room
– takjes dille
Bereidingswijze:
- Doe de ui, knoflook, bieten, appel, bleekselderij, rode paprika en champignons met de olie en 3 eetlepels van de bouillon in een grote pan. Leg het deksel op de pan en laat alles 15 minuten zachtjes stoven. Roer af en toe om.
- Doe het komijnzaad erbij en kook dat dan 1 minuut mee, voed dan de rest van de bouillon, tijm, laurierblad en balsamico toe, plus zout en peper naar smaak. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep 30 minuten zachtjes koken.
- Laat de soep afkoelen en pureer hem in een keukenmachine of met een staafmixer glad. Doe de soep terug in de pan en warm hem op.
- Garneer de soep voor het opdienen met wat zure room en wat takjes dille.
Bron: Super Soep van Amanda Cross
Datum en categorie
- 10 jun 2016
- Lunch- en voorgerechten