Recept
Op het eerste gezicht lijken de ingrediënten een vreemde combinatie, maar na dit recept eenmaal gemaakt en geproefd te hebben is het een succesnummer. Deze salade is een prachtig kleurenpalet op tafel en bovendien supergezond: boordevol natuurlijke antioxidanten.
Ingrediënten (6-8 personen):
Salade:
– 1 grote krop boerenkool (10 bladeren) of reeds gesneden
– 1 granaatappel
– 4 middelgrote pastinaken (ongeveer 500 gram)
– 2 eetlepels olijfolie
– 3 eetlepels gembersiroop
Dressing:
– 1/3 kop olijfolie
– 1 teen knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels gembersiroop
– 2 eetlepels citroensap
– 1 eetlepel appelazijn
– Peper en zout naar smaak
Garnering:
– 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
– 3 eetlepels geroosterde hazelnoten
Bereiding:
- Was de pastinaken, ze hoeven niet geschild te worden. Snijd ze in de lengte in stukken van ongeveer 5cm en vervolgens in kwarten. Plaats de pastinaak in een bakblik en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels gembersiroop. Rooster ze voor ongeveer 35-40 minuten op 200 graden zodat ze zacht van binnen zijn en goudbruin van buiten. Laat ze vervolgens afkoelen.
- Plaats alle dressing ingrediënten in een kom met een deksel en schud dit door elkaar.
- Verwijder de stam van de boerenkoolbladeren. Plaats alle boerenkoolbladeren op elkaar en snijd de bladeren fijn. Plaats de boerenkool in de saladeschaal en sprenkel de dressing erover. Laat de boerenkool met dressing zo’n 30 minuten rusten om de dressing in te laten trekken.
- Ontpit de granaatappel. Voeg de granaatappel en de geroosterde pastinaak toe en schud de salade door elkaar.
- Garneer de salade met gehakte geroosterde hazelnoten en de geraspte Parmezaanse kaas.
Bron: http://www.pbs.org/food/kitchen-vignettes/kale-pomegranate-and-caramelized-parsnip-salad/
Datum en categorie
- 10 jun 2016
- Hoofdgerechten