Recept
6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten:
- 500 g aardperen
- 3 eetlepels boter
- scheutje witte wijn
- 1 groentebouillontablet
- 6 salieblaadjes
- 150 ml crème fraîche
- zout, peper
Bereiding:
Borstel de aardperen schoon, verwijder het taaie steeltjes aan de bovenkant en snijd de knollen in stukjes. Verhit 1 eetlepel boter in een pan en bak de aardpeer 2 minuten. Blus de aardpeer met een scheut witte wijn en voeg 600 ml water toe. Breng het geheel aan de kook en kook de aardpeer in ongeveer 15 minuten gaar. Pureer de aardpeer met een staafmixer of in een blender. Wrijf de massa vervolgens door een zeef zodat je een mooie gladde soep krijgt. Breng de soep opnieuw aan de kook en los de groentebouillontablet erin op.
Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak hierin de salieblaadjes knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Houd 6 theelepels crème fraîche achter. Roer de rest van de crème fraîche door de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over 6 mooie kopjes, glazen of kommetjes en garneer met de achtergehouden crème fraîche en de gebakken salieblaadjes.
Bevat per portie
160 kcal, 3 g eiwit, 11 g vet, 11 g koolhydraten, 2,5 g vezels
Datum en categorie
- 10 jun 2016
- Darmgezond kerstmenu