diarree

Serious Request 2013: Ruim 12 miljoen voor de bestrijding van kinderdiarree

Sinds 2004 zet 3FM Serious Request zich in om de dagen voor de kerst geld op te halen voor een stille ramp. Drie 3FM-DJs sluiten zich een week op in het Glazen Huis, eten niet, drinken alleen shakes en maken vrijwel non-stop radio.

Dit jaar heeft Serious Request aandacht gevraagd voor kinderen die jaarlijks onnodig sterven aan de gevolgen van diarree. Dit is een stille ramp die het gevolg is van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten.

Elk jaar sterven ruim 800.000 kinderen aan diarree, elke dag 2200 kinderen. Dat zijn ruim zeventig volle schoolklassen per dag. Jonge kinderen, met name die tot vijf jaar oud, zijn kwetsbaar omdat ze nog weerstand moeten opbouwen en diarree breekt de weerstand af. Kinderen met diarree die niet behandeld worden sterven door uitdroging.

Met het opgehaalde bedrag van €12.302.747 legt het Rode Kruis sanitaire voorzieningen aan, zowel thuis als in de gemeenschap, en leert kinderen en hun omgeving hoe die gebruikt en onderhouden moeten worden. Getrainde Rode Kruis vrijwilligers geven ouders en kinderen informatie over hygiëne en over de juiste behandeling van zieke kinderen met diarree.

 

Bron: http://seriousrequest.3fm.nl/