maag-, darm- en leverartsen

Voeding verdient meer aandacht in de opleiding van maag-, darm- en leverartsen

Amerikaanse artsen onderstrepen het belang van kennis over voeding binnen de opleiding tot maag-, darm- en leverarts, dit benadrukken zij deze maand in het gerenommeerde tijdschrift Gastroenterology.

Voeding wordt de laatste jaren steeds meer erkent als oorzaak van bepaalde ziekten. Dit varieert van obesitas tot voedingsintoleranties. Uit verschillende onderzoeken lijkt naar voren te komen dat van alle opgenomen ziekenhuispatiënten tussen de 15% en 60% (gedeeltelijk) ondervoed is.

De maag-, darm- en leverartsen kan een centrale rol spelen in de behandeling van verschillende ziekten die gerelateerd zijn aan voeding. Meer aandacht dient er besteed te worden aan de basisprincipes van voeding om zo deze rol beter te kunnen vervullen.

 

Bron: Micic D et al. How to Obtain Training in Nutrition During the Gastroenterology Fellowship. Gastroenterology. January 11, 2018

 

Meer over gezonde voeding? Kijk hier >