Overweldigd door dieetadvies? Verander eerst je omgeving!

Volgens een team van onderzoekers van de Cornell Universiteit is het gemakkelijker om je aan een dieet te houden wanneer je je omgeving verandert. Als resultaat hiervan verliest men ook het meeste gewicht.

Voor de studie werd aan 200 deelnemers dieettips gegeven die tot drie gescheiden categorieën behoorden:

  1. Verander je omgeving
  2. Verander je eetgedrag
  3. Verander je voedselkeuze

Er werd gevonden dat mensen op dieet die tips kregen over het veranderen van de omgeving, zoals het gebruik maken van een kleiner bord, het verplaatsen van de snoeppot of het veranderen van de indeling van de keukenkastjes, gemiddeld genomen 2 dagen langer per maand zich aan hun dieet hielden.

In deze driemaandse studie gaven deelnemers aan ongeveer 1 tot 2 pond per tip te verliezen. Het meeste verschil werd gevonden als een persoon in staat was een tip voor minstens 20 dagen per maand vol te houden.

Belangrijke omgevingsveranderingen zijn bijvoorbeeld het gebruik van kleinere borden, het uit het zicht houden van voeding met veel calorieën en het afzetten van de tv, computer en mobiele telefoon tijdens het eten.

Dit soort veranderingen is veel gemakkelijker vol te houden dan kleinere porties te eten, fruit in plaats van snoep te eten of het opgeven van chocola en friet.

 

Bron: Cornell University