Luc en Suzanne

Volg je buikgevoel en Stop Darmkanker

Wat? Lezing 20 november: Waarom campagne voeren tegen darmkanker?

Waar? Bibliotheek Laren

 

Darmkanker; er overlijden in Nederland 14 personen per dag aan deze ziekte. En dat terwijl je maar liefst 90 procent kans hebt om volledig te genezen als het vroegtijdig wordt ontdekt! Hoe verder gevorderd de darmkanker, des te moeilijker te genezen. Wat is een goede leeftijd om te screenen op darmkanker? Wij vragen u nu alvast de aandacht voor het onderwerp: darmgezondheid.

Luc Colemont, voormalig Maag-darm-leverarts te Antwerpen, auteur van ‘Stop Darmkanker’ (BE) en Suzanne Bos, auteur van ‘Buikgevoel’ en redacteur bij Stichting Darmgezondheid geven 20 november a.s. de lezing in Laren (NH):

“Waarom campagne voeren tegen darmkanker?”

Colemont heeft in 2010 de actiegroep Stop Darmkanker opgericht en wil nu in Nederland ook aandacht vragen voor het belang van het bevolkingsonderzoek. Er ligt nog steeds een groot taboe op de darmen en alles wat ermee te maken heeft. Stappen mensen wel op tijd naar de dokter wanneer ze klachten hebben? En weten ze wel goed wat het bevolkingsonderzoek inhoudt? Wat is het belang van goede voeding en wat is de invloed van microben? Hoe zijn darmen en brein verbonden en wat zijn “buikgevoelens” ofwel “gut feelings”? U kunt hierover vragen stellen tijdens de lezing.

 

Wilt u bij de lezing aanwezig zijn? De lezing is van 20:00 uur tot 22 uur in de bibliotheek/Brinkhuis in Laren (NH). Brink 29, 1251 KT in Laren. Kosten bedragen €5,00. Klik hier voor de Flyer.

 

U kunt zich aanmelden via de link:

https://www.bibliotheekhlb.nl/actueel/agenda/Gezondevoedingendarmziekten.html

 

Logos